Briljanten bruiloft van Pierre Nollet en Georgette George gevierd in Veurne

Pierre en Georgette omringd door de notabelen en familie © JT
Redactie KW

Op maandagnamiddag 10 juli kwamen kinderen Mieke en Hans, een paar kleinkinderen en achterkleinkinderen bijeen in het gezellige appartement op de Sint-Denisplaats in Veurne. De andere kinderen en hun familie konden niet aanwezig zijn door geplande vakanties. Er moest wel iets speciaal aan de hand zijn, want burgemeester Peter Roose, eerste schepen Anne Dequidt, voorzitter van de gemeenteraad, Jef Goens, en schepen Jan Verfaillie vervoegden algauw de familie.

De burgemeester had een schrijven mee van het Koningshuis, en ook de andere vertegenwoordigers van de stad hadden een passend geschenk bij. Dat mocht wel, want het koppel vierde hun briljanten bruiloft. 65 jaar getrouwd verdient een speciale attentie. Pierre en Georgette zaten in hun gemakkelijke zetel en aanhoorden tal van verhalen over hun voorbije rijk gevuld leven.

Pierre werd op 5 januari 1925 in Pollinkhove geboren. Georgette zag het levenslicht op 14 april 1928 in Veurne. Ze stonden voor het altaar op 10 juli 1952 in De Moeren. ‘Toen hebben jullie waarschijnlijk niet gedacht dat de familie 65 jaar later met 5 kinderen, 13 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen zou zijn gezegend’ richtte burgemeester Peter Roose zich tot het briljanten paar.

Koffie en soep in de graanhandel

Het echtpaar kreeg vijf kinderen, Joris, Lieven, Marie, Hans en Kristian, die papa Pierre goede tafelmanieren leerde. Hij was streng want niemand mocht van tafel tot hun bord, en naar het schijnt vooral de ‘patatjes’ mooi waren opgesoupeerd. De ‘patattenkwestie’ is volgens de kinderen nog goed bijgebleven. Zou af en toe een goede kom soep en een tasje koffie de sleutel zijn tot een lang leven? Ten huize Nollet stond de soep en de koffie immers steeds klaar voor iedereen die de graanhandel aandeed of bezocht. Vanuit het appartement ziet Pierre de biblioteek, die hij dan ook graag een bezoekje brengt. Ook rijdt hij nog altijd zelf met zijn auto, weliswaar op het gemak. Gehaast is hij niet, hij maakt beleefd plaats voor al wie hem voorbij wil. Hij rijdt graag met de wagen, en gelijk heeft hij, want de auto is zijn stuk vrijheid. De kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen houden het koppel jong en laat het nog vele jaren zo blijven… ‘Proficiat Pierre en Georgette, we heffen samen het glas op een nog lang en gelukkig leven samen in het appartement op de Sint-Denisplaats in Veurne’ besluit burgemeester Roose.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier