Bredense vrijwilligers vzw zorghuis Oostende krijgen sociale pluim 2016

Redactie KW

Zondagvoormiddag 6 maart vond in VC De Fakkel de uitreiking plaats van de “Sociale Pluim Fonds van de derde leeftijd” en de VZW BONO.

De “Sociale Pluim” wordt aan personen, instellingen of organisaties uitgereikt, die een bijzondere bijdrage hebben geleverd op sociaal gebied. Eén of meerdere verdienstelijke Bredenaars zullen letterlijk en figuurlijk een pluim krijgen als erkenning voor hun jarenlange inzet.

Schepen en voorzitter van het kerstreveillon Jens Vanhooren, hield de gelegenheidstoespraak, waarin hij onder meer de algemene werking van vrijwilligers in de kijker zette.

Burgemeester Steve Vandenberghe , vzw BONO voorzitter Benny Vantroeye en gemeenteraadslid Tania Janssens overhandigden aan de 4 Bredense vrijwilligers van het van het zorghuis de keramieken pluim ontworpen door Katrien Houck. Leslie Maertens, Linda Van Hoof , Sabine Campana en Johan Valcke mochten deze in ontvangst nemen.

Voorzitter van de vzw zorghuis Johan Valcke boeide de aanwezigen met een uitgebreide presentatie over de werking en het doel van het zorghuis.

Oncologische behandeling

Het Zorghuis biedt opvang aan mensen die een oncologische behandeling ondergaan. Het kan gaan om alleenstaanden of mensen waarvan de omgeving niet in staat is de zorg op zich te nemen. Het is een alledaagse woning, gelegen in een rustige woonwijk, waar maximaal 4 gasten kunnen worden opgevangen tijdens de zwaarste dagen van hun oncologische behandeling. Een knus salon, woonkamer, open keuken en badkamer zijn volledig ingericht en voorzien van het nodige comfort. Twee ruime terrassen en een tuin bieden de ruimte voor openluchtverpozing. Vrijwilligers zorgen voor een permanente aanwezigheid. De gasten behouden hun eigen huisarts en thuisverpleegkundige. De 2 coördinatoren leiden alles in goede banen en samen met de vrijwilligers zorgen zij ervoor dat onze gasten zich bijna-als-thuis voelen.

Ook het zorghuis zelf mocht een pluim ontvangen. Deze zal zeker en vast een mooie plaats krijgen in de nieuwe locatie deze zomer.

De plechtigheid werd afgesloten door een drink, aangeboden door v.z.w. BONO.

(JC)