Bredene zoekt materiële hulp voor asielzoekers

Op de foto zie je OCMW-voorzitter Jacques Deroo en OCMW-raadslid Kelly Spillier die verantwoordelijk is in de raad voor de Kringloopwinkel
Redactie KW

Bredene heet 5 gezinnen vluchtelingen welkom en doet een oproep voor materiële hulp om hen te installeren.

Dinsdagavond 29 september keurde de OCMW-raad unaniem het voorstel van het gemeentebestuur goed om in te gaan op de vraag van de regering en staatssecretaris Francken om de hoge instroom van vluchtelingen te helpen coördineren. Het OCMW zal met onmiddellijke ingang de opvang van 5 vluchtende gezinnen met kinderen uit het oorlogsgebied Syrië realiseren.

“De gezinnen krijgen onderdak in particuliere huurwoningen. Het eerste gezin werd op 1 oktober al gehuisvest in Bredene.”, aldus OCMW- voorzitter Jacques Deroo. De woningen moeten bemeubeld worden om de opvang mogelijk te maken. Vandaar een warme oproep aan alle Bredenaars om hieraan te deel te nemen.

Het OCMW Bredene coördineert en ondersteunt samen met de Kringwinkel Kust een inzamelactie. Er is vooral nood aan bruikbaar en in goede staat zijnde meubilair (kasten, zetels, bedden, enz.) om de woningen mee in te richten. Daarnaast kunnen ook huisraad en nog werkende huishoudelijke toestellen nuttig zijn.

De goederen worden kosteloos opgehaald. De actie loopt tot eind oktober 2015.

>> Alle info via dispatching@kringwinkelkust.be of via 059/50.90.97

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier