Bredene wil ook inwoners met beperkt budget op reis kunnen sturen

Redactie KW

Vanaf 1 februari kunnen mensen met een beperkt budget terecht in een kantoor van Rap op Stap in Bredene, om er hulp te krijgen in hun zoektocht naar de juiste en meest voordelige uitstap. “Want iedereen heeft recht op vakantie”, luidt daar het devies.

Rap op Stap is een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Vanaf 1 februari krijgt het sociaal reisbemiddelingskantoor een antenne in Bredene, in de Duinenstraat 106. Op woensdagnamiddag zullen twee vrijwilligers het kantoor bemannen.

Het Steunpunt onderhandelt met de aanbieders van reizen, pretparken,… over een korting van minimaal 30 procent op hun tarieven. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan heel wat aanbieders hier op in. Zo kan het steunpunt tientallen goedkope vakanties en uitstappen aanbieden in Vlaanderen en Wallonië. De twee vrijwilligers bekijken met hun ‘klanten’ ook wat de goedkoopste manier is om ter plaatse te raken.

Bredene deed dit in het verleden ook al – vorig jaar werden zo 57 gezinnen op uitstap gestuurd – maar nu worden alle Bredenaars aangesproken en niet enkel zij die bij het OCMW bekend zijn.

(MM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht