Bredene: "Er gaat geen dag voorbij zonder bij"

21/01/16 om 14:00 - Bijgewerkt om 13:57

Hoewel hij zelf veel liever "onder de radar" werkt, is onze nieuwe Krak Bart Vandepoele geen onbekende in deze bladzijden. In 2012 al gaf hij ons een kennersblik in de wereld van de honingbij. Het werd meteen ook een alarmkreet want het gaat niet goed met Barts gevleugelde vriendjes. Dat zijn tomeloze inzet voor de bij hem drie jaar later de Kraktitel zou opleveren, het verbaast hem. "Anderzijds, hoe meer aandacht voor het lot van de bij hoe beter", is Bart toch opgetogen met zijn titel.

Dicht bij de natuur. Het omschrijft niet alleen perfect hoe Bart Vandepoele met vrouw en drie zonen in hun gezellige villa langs de Dorpsstraat woont maar ook hoe de nieuwe Krak zijn dagelijkse bestaan organiseert. Zijn opleiding als regent land- en tuinbouw verraadde het al en toen hij als leraar gedetacheerd werd naar het natuureducatief centrum De Nachtegaal in De Panne mocht de laatste twijfel van tafel geveegd: Bart is een groene jongen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!