Brecht Dejaegere signeert schort voor ‘Creatief voor Autisme’

Redactie KW

Profvoetballer Brecht Dejaegere uit Handzame, actief bij AA Gent, signeerde als peter van de actie ‘Creatief voor Autisme’ een schort die tussen 30 oktober en 4 december geveild zal worden.

Dat profvoetballer Brecht Dejaegere het hart op de goede plaats heeft, bewees hij door het peterschap op zich te nemen van de actie ‘Creatief voor Autisme’. “Net als vorig jaar kunnen mensen met hun eigen creativiteit het goede doel steunen”, vertelt Natalie Vanslembrouck van VN Clean uit Zarren, die de actie opzette. “Vorig jaar werden schorten gemaakt voor autisme, dit jaar heten we voortaan ‘Creatief voor Autisme’ en is het thema tassen, rugzakken en wikkeldekens. De inzendingen worden verkocht ten voordele van de Vlaamse Vereniging Autisme (VVA).”

“Vorig jaar kregen we met onze eerste ‘schorten voor autisme’-actie meer dan 100 inzendingen binnen en konden we door de verkoop ervan 981 euro schenken aan de VVA. We hopen dat onze nieuwe actie, die gestart is op 15 oktober, evenveel succes kent. Zelf ben ik een mama met een zoon met een autisme spectrum stoornis. Hierbij kreeg ik veel onbegrip, waardoor ik autisme op een originele manier onder de aandacht wil brengen. Hiervoor brengen we mensen samen die geloven in mogelijkheden in plaats van beperkingen”, legt Natalie uit.

Brecht Dejaegere, profvoetballer bij AA Gent en als jeugdtrainer bij SVD Handzame ook trainer van de zoon van Natalie, zette alvast zijn handtekening op een van de laatste schorten die wordt geveild tussen 30 oktober en 4 december via www.vnclean.be.

(LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier