Brandweerzone Fluvia krijgt laadpaal

Frank Maertens, brandweercommandant, en Claude Croes, voorzitter van Fluvia © MM
Redactie KW

Hulpverleningszone Fluvia krijgt in Kortrijk en in samenspraak met de Vlaamse Regering en stad Kortrijk een laadpaal voor elektrische wagens in het Fluvia-hoofdkantoor in Kortrijk.

In samenspraak met de stad Kortrijk en de Vlaamse Regering, zal op het hoofdkantoor in Kortrijk de eerste laadpaal voor elektrische wagens geplaatst worden. Dit zou rond of kort na de zomer gebeuren. Het is voor de brandweer niet de bedoeling tegen de stroom in te zwemmen en Fluvia investeert daarom ook in CNG-wagens.

Zonecommandant Frank Maertens zegt dat bij de gezinnen in België nog altijd niet genoeg rookmelders in de huizen aanwezig zijn. “België behoort tot de vijf slechtse leerlingen van Europa op dit vlak, vooral particulieren doen het heel slecht.” Samen met het uitbouwen van een expertise rond brandoorzaken, behoort dit tot de grootste investeringsverplichtingen op vlak van brandpreventie die België heeft. Deze oorzaken worden op dit moment door de brandweer onderzocht, terwijl dat in andere landen lang niet meer het geval is. “Nederland heeft grondige experten rond brandoorzaak die zo de crisis rond de ontploffende Galaxy Note 7 snel hebben kunnen oplossen. Bij ons zal zo’n traject rond mei en juni geïntroduceerd worden”, aldus de zonecommandant.

Kledijgeschenk

Kledij dat niet meer aan de risico-voorwaarden voldoet, zal aan de brandweer in Sierra Leone en Ghana geschonken worden. Zo wil het korps in mensen investeren en zorgen dat in die landen de lokale brandweer niet in t-shirt de brand moet blussen. In principe is niet al die kledij versleten, maar wel gedeclasseerd. De geschonken kledij zullen vooral broeken, jassen en laarzen zijn.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier