Brandweer Veurne neemt afscheid van Jos Ternier

Redactie KW

Vrijdagavond vond de laatste interventieoefening plaats voor de vrijwillige brandweerman Jos Ternier (60) uit Veurne, die 37 jaar in dienst was.

Zijn collega’s hadden daarvoor iets speciaals bedacht. Jos Ternier werd op inspectie gestuurd in een bedrijf op het Veurnse industrieterrein. Terwijl hij niets vermoedend op controle was, kwamen alle brandweermannen met hun wagens ter plaatse en stelden ze zich op voor het bedrijf. Toen Jos buiten kwam, werd hij getrakteerd op massa’s water uit de brandweerslangen van zijn collega’s. Jos reageerde erg emotioneel op dit bijzonder natte afscheid.

Jos Ternier was vrijwillig brandweerman sinds 1978 en heeft dus 37 jaar dienst als ambulancier, duiker en chauffeur. Hij heeft heel wat zware opdrachten helpen uitvoeren. “Eén van mijn eerste interventies was de assistentie bij de grote brand in het restaurant van de Meli in Adinkerke, ook stond ik eens 21 uur aan één stuk te blussen bij een grote hoevebrand in Booitshoeke”, mijmert Jos. Hij heeft in zijn loopbaan niet alleen droevige momenten meegemaakt, maar hij houdt er ook veel leuke herinneringen aan over.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier