Brandweer moet jongeman uit gracht vissen, drinkebroer staat erbij en kijkt ernaar

24/08/16 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:19

Een jongeman uit Brugge beleefde dinsdagavond de schrik van zijn leven toen hij minutenlang hulpeloos in het water van een gracht lag te spartelen. Zijn vriend reageerde niet en uiteindelijk moest de brandweer tussenbeide komen.

Brandweer moet jongeman uit gracht vissen, drinkebroer staat erbij en kijkt ernaar

Het bizarre incident gebeurde rond 21.30 uur langs de Sint-Pietersgroenestraat in Brugge. Twee vrienden zaten wat te drinken op een bank in het park, toen het fout liep. Een van de gasten wilde plassen in de gracht achter de bank en viel in het water. Zijn vriend hoorde alles gebeuren maar reageerde niet.

Het was uiteindelijk een buurtbewoner die de hulpeloze jongeman hoorde roepen om hulp. "Ik hoorde al zeker twintig minuten geroep uit het park. Ik besloot toch een kijkje te gaan nemen en zag wat er aan de hand was", vertelt de man. Hij verwittigde de hulpdiensten, die meteen ter plaatse snelden. Ze konden de jongeman uit het water vissen. Hij werd voor verzorging afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens verschillende andere getuigen waren de twee jongeren serieus onder invloed.

(MM - Foto JVM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!