Brandweer Gits zoekt nieuwe collega’s

We zien Filip Messeyne, Francis Bral, Hans Spruytte, Jan Buysschaert en aan het stuur zit Wouter Dinneweth. © EV
Redactie KW

De brandweerpost in Gits bestaat momenteel uit 21 vrijwilligers. Een zestal brandweerlui erbij zou ideaal zijn. Vandaar gaat het korps op zoek naar nieuwe collega’s. “Elke man of vrouw uit Gits die gemotiveerd is, is van harte welkom”, klinkt het.

Brandweerman of -vrouw worden, het blijft voor velen een kinderdroom. “Momenteel hebben we twee brandweermannen in opleiding”, vertelt postoverste Filip Messeyne. “Sinds de hervorming werken we met een oproepcomputer. Elke brandweerman laat via de computer weten of hij beschikbaar is. De tijd dat je als vrijwilliger het hele weekend thuis moest blijven, is dus voorbij. Bij een noodsituatie roept de computer de nodige beschikbare mensen op. Daar voelen we dat we net wat mensen tekort komen om comfortabel te kunnen werken.”

Opleiding

Wie zich kandidaat wil stellen, moet eerst het Federaal Geschiktheidsattest behalen. Dat is een toegangsproef die bestaat uit een kennistest en een sportproef. “Eens je het attest behaald hebt, kan je beginnen aan een uitgebreide opleiding. Die bestaat uit verschillende modules. Je bepaalt voor een stuk zelf het tempo waarin je dat traject doorloopt, maar je mag toch rekenen op een twee tot vier jaar”, verduidelijkt Filip Messeyne.

(EV)

Via een infonamiddag en oproepen op sociale media probeert het korps mensen warm te maken om zich kandidaat te stellen. Wie zich aangesproken voelt om het brandweerkorps van Gits te versterken, neemt best contact op met Filip Messeyne via filip.messeyne@zonemidwest.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier