Brandstichter uit Oostende krijgt opschorting van straf

25/10/16 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:57

Een 69-jarige brandstichter heeft in de rechtbank van Brugge opschorting van straf gekregen voor brandstichting in zijn eigen appartement nadat hij tijdens de vorige zitting in tranen uitbarstte.

Brandstichter uit Oostende krijgt opschorting van straf

Gery T. stak op 3 maart 2015 enkele gordijnen in brand met een aansteker in zijn appartement langs de Alfons Pieterslaan in Oostende. Zijn vrouw merkte de brand op en bluste die. De schade bleef beperkt, maar enkele bewoners moesten kortstondig geëvacueerd worden.

Gery T. bekende de brandstichting en vloog korte tijd achter tralies. Tijdens de vorige zitting gaf hij de rechter meer uitleg. "Ik had zware familiale moeilijkheden en het werd me veel te veel", snikte de man met stokkende stem. "Mijn vrouw is chronisch ziek en ik neem de zorgen nog op voor mijn 98-jarige moeder. Ik heb meermaals om hulp verzocht maar kom steeds terecht op wachtlijsten. Ik weet niet wat me bezielde die dag. Hoe kon ik toch zo dom zijn? Ik snap het echt niet." De man hervatte intussen zijn normale leven en heeft nog een blanco strafblad. De rechter verleende hem dinsdag de gunst van de opschorting.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!