Bram brengt Roeselaarse Tripel op de markt

Zaterdag kan er in Krottegem volop geklonken worden met de Roeselaarse Tripel. © (Foto SB)
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

Een echte Roeselarenaar drinkt Rodenbach. Maar binnenkort moet je toch ook de Roeselaarse Tripel van Bram’s Brewery eens geproefd hebben.

Bram Van Mullem (43) van Bram’s Brewery uit de Kruisboommolenstraat in Beveren bottelde eind december z’n eerste commercieel bier. De Roeselaarse Tripel, met een alcoholpercentage van 8,5°, is na twee weken gisting op fles klaar om gedronken te worden.

“Voor m’n eerste bier wilde ik me geografisch verankeren. Dus zo is het een Roeselaarse Tripel geworden. Wie van Roeselare is, moet ‘m geproefd hebben”, zegt hij. Het bier zal in verschillende cafés en restaurants te verkrijgen zijn. Ook bij Opael in de Zuidstraat kun je het kopen. “En een gewaagd biertje, want het bevat een Amerikaanse hopsoort. Het is een blond bier van hoge gisting, met nagisting op de fles.” Je kunt het bier ook in Bram’s Brewery proeven op vrijdagavonden tussen 16 en 20 uur. “Elke maand steek ik ook een nieuw experimenteel brouwsel op tap om even te horen wat de reacties zijn. Het is niet mijn ambitie om er een café van te maken.” En mocht elke Roeselarenaar er plots verlekkerd op zijn, is dat geen probleem. Bram kan nu 500 liter per dag brouwen, maar bouwt een nieuwe installatie waarmee hij maar liefst 2.000 liter per dag kan brouwen. “Ik drink het bier zelf alvast heel graag.” Later dit jaar wil hij er nog een aantal op de markt brengen. In het voorjaar start hij dan ook met degustaties en rondleidingen in de brouwerij.

Brouwerijschool

Bram was 25 jaar lang actief in de inoxsector. “En zo kwam ik veel in brouwerijen terecht om er te werken. Toen ik met m’n bedrijf Inox-Shop verhuisde, had ik plaats over en besloot ik er als hobby wat te brouwen. Ik wilde het wel meteen goed doen en schreef me ook in aan de brouwerijschool in Gent. Eind deze maand studeer ik, hopelijk, af”, lacht hij. “Ik zag de combinatie al snel niet meer zitten en ben gestopt met de Inox-Shop om me volledig op brouwen te focussen.” Al had hij toen nog geen verkoop. “Een periode die ik moest overbruggen, maar ik word gelukkig van brouwen. Ik was eerder per toeval in de inoxsector gerold, het is nooit mijn passie geweest. Ik begon als jobstudent en voor ik het wist waren we 25 jaar verder. Brouwen is wél mijn passie. Magisch toch? Mout en water en twee à drie maanden later heb je bier. Bovendien kan ik mijn ervaring in de inoxsector goed gebruiken bij de bouw van mijn brouwinstallaties. Ik heb mijn draai gevonden.”

Het bier wordt officieel gelanceerd op de Krottegemse nieuwjaarsdrink met kerstboomverhakseling. Bierliefhebbers kunnen het bier er voor het eerst proeven. De verhakseling is een initiatief van de Krottegemse Ransels en Spring Erin verenigingen. Afspraak op 13 januari van 17 tot 19 uur.

Info: www.bramsbrewery.be.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier