Bouwwerken AZ Groeningen op schema

Blok B kreeg de kleur groen mee. © Foto JVGK
Axel Vandenheede

Bouwstap 2 van AZ Groeninge, campus Kennedylaan wordt momenteel volop uitgevoerd. De werken zitten alvast op schema.

Intussen verhuisde de directie al (die is nu gevestigd op de eerste verdieping van de nieuwe vleugel van blok B) en volgende week verhuist een afdeling neurologie eveneens naar de nieuwe vleugel van blok B. “Zo zullen beide afdelingen neurologie aan elkaar sluiten”, legt Petra Archie, directeur patiëntenzorg van AZ Groeninge, uit.

CLT-gebouw

Blokken D en E (C werd in de eerste bouwstap gerealiseerd) zitten in de afwerkingsfase en momenteel werkt de aannemer ook aan de uitbreiding van het CLT-gebouw. “CLT staat voor catering, logistiek en techniek”, aldus directeur infrastructuur en masterplan Jo Dendauw. “Het gebouw wordt fors uitgebreid, want de logistiek verhuist van Bissegem naar hier en zowel de apotheek als de keuken worden fors uitgebreid.”

AZ Groeninge, campus Kennedylaan bestaat uit vijf blokken, elk met een specifieke kleur.
AZ Groeninge, campus Kennedylaan bestaat uit vijf blokken, elk met een specifieke kleur.

Elk blok kreeg een kleurtje mee. Voor blok B is dat bijvoorbeeld groen. Algemeen directeur Jan Deleu: “Zowel onze medewerkers als de bezoekers hebben in het verleden de suggestie gedaan om de muren niet wit te laten. Daarom deze ingreep. De look and feel van bouwstap 1 werd doorgetrokken in bouwstap 2, maar we hebben toch wel veel aanpassingen gedaan. We voorzagen bijvoorbeeld een dubbel gordijn in de kamers voor een betere verduistering, er is dat kleurtje op de muur, er is de nieuwe gietvloer zonder naden…”

310 miljoen euro

Aangezien de werken op schema zitten zullen de campussen Loofstraat (onder meer spoed en intensieve zorgen) en Vercruysselaan (bijvoorbeeld reumatologie) in het najaar kunnen verhuizen. Dan zal ook de parking met 1.850 plaatsen normaal functioneel zijn. De kostprijs voor bouwstap 2 bedraagt 310 miljoen euro.

Lees ook Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 22 januari 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier