Bouw woonzorgcentrum in Lauwe dan toch van start, ondanks klacht buurtbewoner

Het nieuwe gebouw komt op de huidige plaats van woonzorgcentrum Sint-Gerardus © Google Streetview
Redactie KW

De OCMW-raad van Menen heeft besloten om ondanks de klacht van een buurtbewoner bij de Raad van Vergunningsbetwisting te starten met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Ceres.

Oppositieraadslid Guy Blancke (SP.A/Groen) sprak van een historische zitting. In 2006 was er voor het eerst sprake om het oude rusthuis Sint-Gerardus in de Grote Molenstraat in Lauwe te vervangen door een gloednieuw woonzorgcentrum Ceres. Een buurman diende toen klacht in en de zaak sleepte aan…

De CD&V-Open VLD en N-VA-coalitie ging met de buren praten en legde een nieuw plan voor. Ook tegen dit plan diende de buurman klacht in. Ondertussen kreeg het OCMW een bouwvergunning en trok de buurman naar de Raad voor Vergunningsbetwisting. Na overleg met het schepencollege heeft de OCMW-raad besloten om het woonzorgcentrum toch te bouwen.

“We kunnen eigenlijk niet anders… Als we nu niet bouwen dan verliezen we onze subsidies. Onze huidige gebouwen zijn niet meer conform de nieuwste richtlijnen en dat betekent dat we dus ook onze vergunning zouden verliezen. We willen dat risico niet lopen….”

OCMW-voorzitter Renaat Vandenbulcke heeft nog mee dat de stad en het OCMW een raadsman aangesteld hebben. “We hebben een stevig dossier en geloven dan ook echt dat we met de beslissing om toch te bouwen geen lichtzinnige stap zetten.”

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier