Bouger Bouger verenigt mensen in Roeselare

Onder het motto 'Wil je met mij dansen?' organiseren ze op zondag 13 november de tweede editie van het festival Bouger Bouger op de Trax-site in Roeselare. © Foto SB
Redactie KW

Op zondag 13 november vindt de tweede editie van Bouger Bouger plaats. Een gratis volksfeest met de bedoeling om mensen van alle rang of stand samen te brengen met muziek en heel veel animatie. Daarbij is er voor elk wat wils, van Paul Severs tot de stevige gitaren van The Black Heart Rebellion.

Op vrijdagavond 13 november 2015 werd Parijs het slachtoffer van een terroristische aanslag waarbij alles samen meer dan honderd doden vielen. Die aanslagen zorgden voor een schokgolf door heel Europa en zeker ook in ons land. De wereld werd in verschillende kampen opgedeeld en dat was nergens goed voor. Het bracht Bert Goethals op het idee om hier in Roeselare een tegenbeweging op gang te zetten. Hij verzamelde een groep mensen en contacteerde verschillende muziekgroepen met de eerste editie van Bouger Bouger op 13 december als gevolg. Een festival voor verdraagzaamheid. “We mochten daarbij een 1.500-tal bezoekers verspreid over de dag verwelkomen, allemaal mensen die een teken van solidariteit wilden tonen. Voor ons was dit signaal een stimulans om verder te gaan met Bouger Bouger”, vertelt Bert.

“Het festival duurt van 11 tot 23 uur met non-stop muziek en animatie. Vorig jaar hadden we 1.500 bezoekers en het zou plezant zijn, mochten we iets meer aanwezig hebben, maar op zich is dat niet het bijzonderste. We willen dat de vibe belangrijk is, een positief signaal geven in een wereld vol verdeeldheid. Op termijn willen we uitgroeien tot een vaste waarde binnen het Roeselaarse evenementenlandschap.”

(TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier