Boudewijn Seapark en UZ Gent vieren tien jaar dolfijntherapie

Redactie KW

Boudewijn Seapark in Brugge en het UZ Gent hebben de tiende verjaardag van hun samenwerking rond dolfijntherapie gevierd met een slotshow. Het feest vond plaats in het dolfinarium in het attractiepark.

Het Kinderrevalidatiecentrum van het Gentse universitaire ziekenhuis behandelt dagelijks een veertigtal kinderen, van baby’s tot zestien jaar, met ernstige hersenletsels, ruggenmergletsels, zenuwletsels, amputaties, brandwonden, spier- en gewrichtsaandoeningen en tumoren. Om de revalidatie van deze kinderen zo uitdagend mogelijk te maken, doorkruisen activiteiten zoals de revalidatie met dolfijnen de dagelijkse revalidatie.

In 2004 werd de basis gelegd voor een samenwerking met het Boudewijn Park na een bezoekje van enkele kinderen die revalideerden in het UZ Gent. Inmiddels werken beide partijen al tien jaren samen rond dolfijntherapie. Die wordt jaarlijks georganiseerd in twee sessies van zes weken, met telkens op het einde een kleine slotshow voor de ouders en klasgenoten.

“Onvergetelijke ontmoetingen”

Om de tiende verjaardag te vieren, trakteerden de revaliderende kinderen de dolfijnen met een vistaart. Daarna toonden de kinderen aan hun familie en genodigden wat ze al bereikten samen met de dolfijnen. “Het project met dolfijnen heeft bij de kinderen van het Kinderrevalidatiecentrum als belangrijkste doelstelling het verleggen van de grenzen van hun mogelijkheden door motivatie en succeservaring. De expertise van 10 jaar dolfijntherapie leert ons dat deze therapievorm een enorme meerwaarde heeft in het revalidatietraject van elk kind”, aldus Ruth Van Der Looven van UZ Gent.

“Voor onze dolfijnen is het werken met kinderen een leuke afwisseling en op geen enkel moment gedwongen. De samenwerking tussen de kinderen en de dolfijnen staat centraal. Dit leverde doorheen de afgelopen tien jaar veel mooie momenten en onvergetelijke ontmoetingen op”, vertelt Geertrui Quaghebeur, woordvoerster bij Boudewijn Seapark.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier