Borelle viert veertigste verjaardag met eigen biertje

Redactie KW

Borelle blaast op zaterdag 21 maart 40 kaarsjes uit in Dranouter en viert dat met de traditionele Borellewandeling, waar voor het eerst op het einde voor elke deelnemer een frisse pint Borellebier wacht. Ook de Vuurmeesters zullen op de koer van de Klakeye voor het nodige vuurspektakel zorgen.

Om de veertigste verjaardag te vieren, pakt het Borellecomité uit met een Borellebier. “We trakteren iedereen op een blond-amberkleurig bier van 6,5 %. Omdat we de lente vieren, heeft het ook een ‘lentesmaak'”, vertelt Ward Verstraete van het Borellecomité. “Het bier werd op onze vraag gebrouwen door een ambachtelijke brouwer uit de Westhoek. We lieten 75 flessen van 75 centiliter brouwen. Het valt nog af te wachten of er nadien nog flessen gekocht kunnen worden. We willen alvast elke deelnemer aan de wandeling laten proeven van ons verjaardagsbier.”

Naast het Borellebier verrast de organisatie ook met een vuurspektakel. “Vuur is op Borelle al altijd de rode draad geweest. Nu verwennen we iedereen na afloop van de wandeling op een vuurspektakel. Dat wordt verzorgd door de Vuurmeesters, de ploeg die ook prachtige vuurwerkjes maakte tijdens het Lichtfront.”

(MD)