Boodschap in een fles van Engelse kleuter spoelt aan in De Haan

Redactie KW

De 4-jarige Harrison had een plastic fles met een tekening van een octopus in zee gegooid.

Een plastic flesje met daarin een brief met een tekening van een octopus. Dat de tekening een octopus voorstelt, wordt weliswaar enkel door het onderschrift aangetoond. Maar aangezien de tekenaar amper vier jaar oud is, kan hem dat niet kwalijk genomen worden. De kleine Harrison uit het Engelse Kent trok op 19 juni met de kleuterschool naar zee. Daar gooiden de kinderen vermoedelijk allemaal een flesje met een eigen tekening in het water. Harrison had de octopus getekend en hoopte vurig op een antwoord. ‘If you find this letter please reply to the above address so we can see how far it went.’

Boodschap in een fles van Engelse kleuter spoelt aan in De Haan

Het flesje van de kleine Harrison dreef tot in De Haan. Daar werd het dinsdagavond door Evelyne Becu (40) uit Brugge gevonden. Zij was in de badstad gaan duiken met haar duikclub Recreational Diving Society. Elk jaar houdt de club een ‘zeetraining’. De woelige zee bracht Evelyne eerder toevallig bij het flesje. “De omstandigheden waren niet ideaal”, zegt ze. “Er was veel wind, stroming en golfslag. Op een gegeven moment speelde ik mijn zwemvlies kwijt. Omdat het te gevaarlijk was om zonder verder te doen ben ik uit het water gegaan.”

Ik wilde het flesje uit het water halen om ecologische redenen

In de hoop haar zwemvlies terug te vinden liep Evelyne de waterlijn wat af. Haar oog viel op een plastic flesje. “Ik wilde het uit het water halen om ecologische redenen”, zegt ze. “Toen zag ik dat de dop helemaal vastgemaakt was met tape.en dat er een briefje in stak. Ik liet het dicht tot iedereen terug uit het water en droog was. Ik verwachtte namelijk eerder een grapje, dan een schattige kindertekening.”

Boodschap in een fles van Engelse kleuter spoelt aan in De Haan

Evelyne was dan ook meteen vertederd door de tekening en de boodschap van de vierjarige Harrison. Ze is vast van plan om de Engelse kleuter een briefje terug te schrijven. “Om hem te vertellen hoe zijn flesje hier is gevonden”, zegt ze. “En als duikers zien wij wel vaker octopussen. Ik zal hem dan ook een foto toesturen van een octopus die wij onder water konden fotograferen. Hopelijk zal het jongetje daar blij mee zijn.”

Op zoek naar zwemvlies

Ondertussen doet de duikclub zelf ook een oproep. “Die verloren getaakte zwemvlies was een professionele en niet goedkoop”, zegt Rik Demeyer, voorzitter, en echtgenoot van Evelyne. “Wij beloven de eerlijke vinder dan ook een gratis duikinitiatie door onze club.”

(TLG)

>> Wie de zwemvlies heeft gevonden of nog zal vinden, kan contact opnemen met de duikclub via de website www.recreationaldiving.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier