Bomvolle Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke neemt afscheid van Guido en Jef Six

Redactie KW

Zaterdagvoormiddag werd om 10.30 uur afscheid genomen van Guido (60) en Jef (35) Six, die vrijdag 30 oktober overleden na een dramatisch verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Ettelgem.

De begrafenisplechtigheid vond plaats in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke. De dienst werd voorgegaan door E.H. Peter Verbeke, sinds kort directeur van de hotelschool Ter Duinen. De echtgenote van Guido Six, Chantal Vandekerckhove, werkt in de hotelschool als pedagogisch coördinator en Peter Verbeke kent de familie Six al jaren. De kerkdienst werd muzikaal opgeluisterd door het Claribel Clarinet Choir, waarbij Guido dirigent was.

Tijdens de viering werd het muzikaal talent van Guido en Jef belicht met enkele beelden van hun vroegere optredens, met als antwoord van de aanwezigen een hartverwarmend applaus voor de overledenen en hun dierbaren.

Bomvolle Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke neemt afscheid van Guido en Jef Six

De kerk zelf was veel te klein voor de massa die afscheid wilde nemen van Guido en Jef. Voor de vele aanwezigen die de dienst niet konden volgen in de kerk was er buiten een groot scherm geplaatst en werden de nodige zitplaatsen voorzien. De band Claribel bracht als afsluiter van de kerkdienst het stuk Thank You For The Music.

(EDK – foto’s EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier