Bomvolle kerk neemt afscheid van verongelukte mama in Rumbeke

© PVH
Redactie KW

De Sint-Petrus en Pauluskerk in Rumbeke was helemaal volgelopen om Elise Delbaere een laatste groet te brengen. De 35-jarige verpleegkundige kwam om het leven bij een zwaar verkeersongeval in Moorslede.

Op de tonen van A bed of Roses van Bon Jovi werd de kist van Elise Delbaere (35) vooraan de kerk geplaatst. Haar zus Anna liet een emotionele brief voorlezen. “Liseke, waar ben je nu? Ik mis je zo. Zie ik je nog terug? Geef alsjeblieft een teken. De sterren aan de hemel fonkelden de voorbije dagen erg fel en helder. Jij bent nu een van die sterren. Je bent een prachtzus, mijn hartsvriendin.”

Pastoor Johan Loones had het over de vraag die nooit beantwoord zal worden. “Waarom moest dit je overkomen? We zullen het jammer genoeg nooit weten. Maar wat we wél weten, is dat je een prachtmens bent, Elise. Erg verbonden met je familie en een supermama voor je dochtertje Amillia. In haar vond je het grote geluk terug. Straks zou je ook met je verloofde Bert in het huwelijk treden. Een mooier engagement kunnen geliefden niet nemen. Ook je job, in het woon- en zorgcentrum Sint-Henricus deed je met haar en ziel. Je droeg de bewoners in je hart.”

Bomvolle kerk neemt afscheid van verongelukte mama in Rumbeke
© Stefaan Beel

“Toch had je het niet altijd even makkelijk in je leven. Je koos een zware en intensieve job als verpleegkundige en na de geboorte van Amillia ging je door een moeilijke periode. Je hebt moeten knokken om uit het dal te klimmen, maar het is je gelukt. Nu blijf je voor altijd die mooie, frisse verschijning van 35. Dat beeld zal nooit verdwijnen, net als de liefde die velen voor jou voelen.”

Elise Delbaere overleed na een zwaar verkeersongeval op vrijdag 27 april langs de Roeselaarsestraat in Moorslede. Ze was de mama van Amillia (4) en de verloofde van Bert Haek.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier