Bomvolle kerk neemt afscheid van vermoord echtpaar in Aartrijke

© Benny Proot
Redactie KW

In een volgelopen Sint-Andreaskerk in Aartrijke is afscheid genomen van Jean Verlinde en zijn vrouw Nancy Baert, die vorige week door hun jongere broer en schoonbroer op gewelddadige manier het leven zijn ontnomen.

Naar schatting 750 mensen woonden de uitvaartdienst bij en deelden het leed met de beproefde families. Hoop was het sleutelwoord, al was dat volgens de pastoor, die vooraf ging, een broos begrip.

Witte rozen

Opvallend was de inbreng van de kinderen tijdens de gebedsdienst. De vijf kinderen van Nancy Baert (41) uit haar vorig huwelijk en de enige zoon van Jean ‘Johny’ Verlinde (69), ook uit zijn vorige relatie, ontstaken bij de aanvang de kaarsen rond de twee lijkkisten. “Voor de beproefde families is het drama een lange nacht en een nachtmerrie geworden. De kaarsen brengen hierin toch enig licht, het licht van de hoop”, zei de pastoor. Vervolgens legden de zes kinderen op de instrumentale tonen van De Roos van Ann Christy elk een wit roos op de blank houten kisten neer.

Veel jongeren

Tijdens de sobere dienst werd nergens ofte nooit nadrukkelijk verwezen naar de vreselijke dood van het echtpaar. De pastoor zei tijdens de homilie enkel dat zo’n drama moeilijk in woorden is te vatten.

Bomvolle kerk neemt afscheid van vermoord echtpaar in Aartrijke


Onder de rouwenden waren er opvallend veel jongeren. Het waren vrienden en klasgenoten van de kinderen van Nancy. Voorts betuigden heel wat personeelsleden van het Brugse visverwerkend bedrijf Marine Harvest Pieters, waar Nancy Baert werkte, hun deelneming.

Motief?

‘Johny’ Verlinde en Nancy Baert werden door Bruno Baert (35) in hun woning in Aartrijke koelbloedig neergeschoten. De dader verkeerde na de aanslag in shock. Hij zit sinds andere halve week opgesloten in de gevangenis in Brugge. Bruno Baert wordt er met rust gelaten zodat hij het gebeuren op een rijtje kan zetten. Het gerecht hoopt dat hij deze week in staat is om grondig te worden verhoord en het motief van zijn misdrijf kan toelichten.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier