Bomvolle kerk bij uitvaart van Kevin Kenzo in Deerlijk

24/06/17 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:54

Zaterdag werd afscheid genomen van André Hazes-imitator Kevin Kenzo in de kerk van Deerlijk. Er volgde twee keer applaus.

Bomvolle kerk bij uitvaart van Kevin Kenzo in Deerlijk

Op het einde van de uitvaartdienst voor Jean-Marie Pollet (Kevin Kenzo) vroeg zijn echtgenote Nancy Dupont een laatste applaus voor haar man. Bij het verlaten van de kerk herhaalde zich dit. Voor de uitvaart van Jean-Marie Pollet, alom gekend en geliefd als imitator van André Hazes, zat de Deerlijkse Sint-Columbakerk stampvol. Van heinde en ver kwamen de bewonderaars naar de gemeente waar hij sinds enkele jaren woonde. Hij was er vorige week zaterdag overleden. Het plotse heengaan sloeg velen met verstomming. Zijn kinderen en familie, vrienden en buren waren op de uitvaartdienst.

De vele supporters, zoals pastoor Marc Messiaen hen verwelkomde, konden hun tranen niet of nauwelijks bedwingen. Voor de pastoor bleef de grote vraag van het waarom onbeantwoord. Een storm in het leven? De muziek van André Hazes en van Kevin Kenzo, ondersteund met beelden op groot scherm, maakten mee de viering ingetogen.

Bomvolle kerk bij uitvaart van Kevin Kenzo in Deerlijk

Zangeres Françoise vertelde: "Dit was onze beste vriend en een groot verlies." Agnes, een trouwe aanwezige bij zijn optredens: "Ik zong af en toe liedjes met hem mee en heb een grote tuil rozen mee."

De uitreiking van de gedachtenissen - met een tekst van zijn 'blond konijn - op het einde van de viering, duurde een uur. Voor een knuffel en troostend woord voor Nancy en de familie namen honderden de tijd.

(MV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!