Bommetjes zorgen voor alarm en rook in computerwinkel in Izegem

Redactie KW

In de Burgemeester Vandenbogaerdelaan in het centrum van Izegem hebben bommetjes er dinsdagnacht voor gezorgd dat het inbraakalarm van computerwinkel Compufun in werking trad.

“Rond vier uur zijn er bommetjes uit een voorbijrijdende wagen gegooid”, klinkt het bij uitbater Filip Vanoeteren. “Dat zien we op onze camera’s. Twee grote en één kleine knal waren te horen. Door de knallen is het luid alarm in werking getreden maar ook het rookalarm, in combinatie met een stroboscoop. Daardoor kwam de winkel volledig onder de rook te zitten. Die rook is bedoeld om inbrekers te desoriënteren en is onschadelijk voor de producten. Maar nadien moest de winkel wel volledig verlucht worden en kwam de rook op straat terecht.”

Bommetjes zorgen voor alarm en rook in computerwinkel in Izegem

Door de luidruchtige onverlaten was er voor Filip maar een korte nachtrust weggelegd. “Ik kreeg de melding op mijn gsm en haastte me meteen van Lendelede naar de winkel. Er stonden al twee politiecombi’s voor de deur. Die waren snel ter plaatse. Gelukkig was er geen echte inbraak of ramkraak zoals in 2012 wél eens het geval was.” De knallen haalden heel wat andere Izegemnaars ook uit hun slaap, zo bleek uit reacties op sociale media.

(LSi – Foto’s LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier