Boerenbond viert 125e verjaardag met 1000 burgers

Michiel Deroo en Betty Kerckhof kregen 50 consumenten op bezoek. © KDV
Redactie KW

Op 20 landbouwbedrijven in Vlaanderen, waarvan 4 in West-Vlaanderen, wordt vandaag op een unieke manier de 125e verjaardag van Boerenbond gevierd.

1000 ‘gewone consumenten’ mochten vandaag mee aanschuiven voor een heerlijk streekbuffet om zo te ontdekken hoe voedsel de dag van vandaag in de winkelrekken terecht komt. Rundveekwekers Michiel Deroo en Betty Kerckhof uit Zwevezele kregen echter naast 50 consumenten ook hoog bezoek. Piet Vanthemsche, voorzitter van Boerenbond, koos het landbouwbedrijf in Zwevezele uit om samen met Michiel en Betty de genodigden te ontvangen en hen naast de lunch ook een leerrijke dag rond landbouw aan te bieden.

“Boerenbond is ontstaan in 1890, toen moesten de mensen boeren om te overleven. Ondertussen is er in Vlaanderen en in Europa in het algemeen heel veel veranderd. Nu verdient nog zo’n 2% van de bevolking de kost met landbouw. Aan de consumenten willen wij graag duidelijk maken dat er zonder onze landbouw geen voedsel in de winkel zou beschikbaar zijn”, getuigt Vanthemsche.

Ook op de landbouwbedrijven van de families Vandromme-Dobbels uit Poperinge, Cambie-Rubrecht uit Poelkapelle en Candaele-Van Damme uit Eernegem mochten telkens 50 consumten genieten van een unieke maaltijd en bedrijfsbezoek.

(KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier