Boek met ruim 4.000 huwelijken in Veurne voorgesteld

Auteur Willy Moons met zijn boek 'Huwelijken Stad Veurne'. (Foto EDK)
Redactie KW

4.165 huwelijken die in Veurne gesloten werden tussen 1795 en 1912 zijn te boek gesteld. Auteur en initiatiefnemer is Willy Moons uit Wulpen. Het boek wordt op 21 februari voorgesteld in het stadhuis.

Van elk huwelijk wordt in het boek o.a. het volgende meegegeven: De namen van de bruid en bruidegom, de vier ouders, de acht grootouders; de datum van het huwelijk, geboortedatum en -plaats, woonplaats en beroep van bruid en bruidegom; leeftijd, beroep en woonplaats van de ouders; eventueel datum en plaats van overlijden van ouders en grootouders; datum, plaats en notaris van het huwelijkscontract; de getuigen met beroep, leeftijd, woonplaats en verwantschap; eventueel geboorteplaats en -datum van voorkinderen die door het huwelijk gewettigd werden.

De huwelijken van de jongste 100 jaar zijn in het boek niet vermeld omdat deze door de wetgeving op de privacy beschermd zijn. Maar die gegevens zijn recent en dus meestal gekend of gemakkelijk te achterhalen. Net door de verzamelde gegevens rond de 4.165 huwelijken is het voor families in en rond Veurne mogelijk een stamboom op te bouwen die reikt tot ver voorbij de Franse Revolutie.

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier