Boeiende ontbijtverhalen bij Pittemse KWB

Redactie KW

Op zondagmorgen 21 februari gingen voor de elfde maal de ontbijtverhalen van de KWB door in de bovenzaal van het dienstencentrum. Niet minder dan 75 mensen kwamen op het initiatief af.

Iedereen werd om 9 uur verwacht voor een lekker ontbijt. Aan aanwezigen ontbrak het niet. Nadat iedereen voldaan was, werden de sprekers aan het woord gelaten. Patricia Vandenhende deed de werking van het LOI van Pittem uit de doeken en Koudjo Egbessor vertelde wat het betekent om er als asielzoeker te wonen en zich te integreren.

Zij werden gevolgd door Bart Bonte, die het verhaal van de vondst van de ‘ijsman’ Ötzi in 1991 deed. Hij beschreef hoe het was om zelf op de vindplaats geweest te zijn. De boeiende ochtend werd besloten door Wendy Dewitte, die doventolk is. Zij vertelde hoe zij tot dit beroep gekomen is en bij welke gelegenheden ze zo al moest tolken. Tot slot beeldde zij een aantal woorden uit, waarna de aanwezigen de betekenis mochten raden, wat voor een luchtige afsluit van een geslaagde en boeiende ochtend zorgde.

JG