BNI start in Izegem chapter De Pekker

Redactie KW

Vrijdag 30 juni wordt in het Bierkasteel in Emelgem het officiële startschot gegeven van het West-Vlaamse BNI-chapter De Pekker. Een initiatief waarbij een selecte groep ondernemers uit de regio wekelijks ‘s vergaderen om info uit te wisselen. “Geen klassiek netwerken met kaartjes uitdelen, maar een directe vorm van engagement”, zegt Paul Appelmans, directeur van BNI West-Vlaanderen.

BNI staat voor Business Network International en is een organisatie provinciale afdelingen en een overkoepelende Vlaamse afdeling. BNI De Pkker is de dertiende afdeling in onze provincie.

“Lokale ondernemers – bedrijfsleiders, advocaten, bakkers, slagers, kinesisten… – kunnen lid worden van BNI”, zegt Paul Appelmans. “Maar in een regionaal of lokaal chapter wordt slechts één vertegenwoordiger per beroepscategorie toegelaten. Met die nuance dat er bijvoorbeeld meer dan één advocaat lid kan worden als ze het in onze vergadering elk over een andere specialiteit hebben (algemeen, fiscaliteit, familierecht…). BNI doet wel vooraf een screening van de kandidaten omdat we enkel met goede ondernemers in zee willen gaan. In ons nieuwe Chapter De Pekker zijn er nu al 40 ondernemers lid en pas als één van hen het chapter verlaat, kan er een nieuw lid aanvaard worden. Maar wie geïnteresseerd is kan zich ook kandidaat stellen en vooraf eens een vergadering van één van de bestaande chapters bij wonen om te zien hoe het er in zijn werk gaat.”

Vroege vergaderingen

Volgende week gaat BNI De Pekker van start. “De leden- ondernemers uit de regio Roeselare-Izegem zullen daarna wekelijks bijeenkomen in de vroege morgen. Meestal beginnen we om 6.30 uur met een ontbijt en daarna vergaderen we. Ieder lid krijgt 45 seconden om zijn bedrijf voor te stellen en een gerichte vraag te stellen aan de andere . Zo bouwt hij een vertrouwensband op met de andere leden en leren ze elkaar beter. Een directe vorm van engagement gebaseerd op de BNI-filosofie van ‘Geven loont’. Als jij mij aanbeveelt in jouw netwerk en ik hetzelfde doe in mijn netwerk, dan moet dat tot nieuwe en betere opdrachten leiden en vaak ook meer omzet, wat uiteindelijk de bedoeling is.”

Een eliteclub? “Nee, een selecte club”, vervolgt Paul Appelmans. “De ondernemer die de deur van de vergadering bij ons opendoet, zet de deur van zijn bedrijf open en start zijn of haar werkdag. Het zijn werkvergaderingen en geen netwerkevenementen waar men op een receptie eens een afspraak om elkaar later eens te spreken. elkaar zegt dat men later eens zal opbellen om iets te besprreken. Wie deel uitmaakt van BNI doet dat niet vrijblijvend. Het gebeurt allemaal in een marketing werksfeer.”

Efficiënt

Jeffrey Bulckaert, starterscoach bij accountancybedrijf Alaska helpt de afdeling De Pekker opstarten. “Ik was ongeveer een jaar geleden op een BNI-chapter in Brugge en dat project sprak me aan.”, zegt hij. “Een 6-tal maanden later wilde ik me mee engageren om in Izegem de afdeling De Pekker op te starten. Omdat BNI een organisatie is voor ondernemers die in efficiënte vergaderingen info geven aan elkaar, maar er ook iets voor terugkrijgen.”

(IB – Foto FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier