Bloemenpracht op kinderbegraafplaats bedreigd: kauwen plukken krokussen weg

Redactie KW

De mensen van de technische dienst van Lo-Reninge plantten vorig jaar in oktober krokusjes op de kinderbegraafplaats in Lo.

De bloemen zouden volgende maand normaal in bloei moeten staan, maar de kauwen hebben heel wat plantjes uit de grond gepikt.

“Het was een inwoner die ons op de hoogte bracht”, zegt schepen Lena Merlevede. “We doen inspanningen om de begraafplaats te verfraaien en dan worden we met dergelijke zaken geconfronteerd. Als stadsbestuur betreuren we dit ten zeerste. Het is afwachten hoe groot de aangerichte schade is en hoeveel krokusjes er nog zullen bloeien.”

Kauwen zorgen al langer voor overlast in het centrum van Lo. Een oplossing voor het probleem is er niet, want de kauw is een beschermde vogel.

Het is trouwens niet de eerste keer dat vogels voor problemen zorgen in Lo. In september vorig jaar streken enkele duizenden spreeuwen neer in het Caesarsstadje. Die zorgden naast een hels kabaal ook voor heel wat uitwerpselen. De brandweer moest zelfs enkele keren uitrukken om de smurrie van het voetpad en de straat te spuiten.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier