Bloedgevers Langemark-Poelkapelle nemen afscheid van voorzitter Johan Vannoote

Vooraan de afscheid nemende vrijwilligers met v.l.n.r. Johan Vannoote, Jean-Pierre Wydhooge, Rudy Denuwelaere, Stefaan Couchez en Lorenz Strobbe en helemaal rechts schepen Lieven Vanbelleghem. Achteraan v.l.n.r. Patrick Parrein, Roland Smagghe, Maria Vermander, Jacqueline Mostaert, Gerald Vandelanoote, Dirk Dewilde, Magda De Ketele, Mireille Crombez, Rik Lepoudre, Arlette D'Herck en Roland Decaestecker. (Foto RB)
Redactie KW

Johan Vannoote stopt uit onvrede over het schrappen van de gemeentelijke toelage.

Johan Vannoote gaat op 1 oktober met pensioen als politie-inspecteur, maar hij haakt ook af als trekker van de Langemarkse bloedgevers, samen met zijn rechterhand Jean-Pierre Wydhooge. Zijn afscheid mocht niet onopgemerkt voorbij gaan en zijn vrienden van het Rode Kruis organiseerden dan ook een gezellig afscheidsmoment.

“We helpen mensenlevens redden en het komt dan ook des te harder aan dat ook wij 250 euro gemeentelijke toelage moeten inleveren. Ik ben akkoord dat er moet bespaard worden, maar waarop bespaart men? Ik vind het beschamend dat men ook een groep als de bloedgevers in de kou laat staan. Ik had gezegd dat ik ging stoppen indien ze niet terugkwamen op hun beslissing. Aangezien ik me letterlijk en figuurlijk moeilijk kan plooien, werp ik de handdoek in de ring. Maar ik wens de achterblijvers in ieder geval alle succes toe.”

(RB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 7 maart.