Bloedgevers in Torhout worden getrakteerd op pannenkoeken

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Liefhebbers met een goed hart en gezond bloed kunnen met het eindejaar ook nog iets waardevollers schenken dan een cadeautje.

December is traditioneel een maand waarin er heel wat te vieren valt. Maar ook tijdens deze feestmaand komt het erop aan om de voorraad bloed op peil te houden. Heel wat mensen, voorbeeld leukemiepatiënten en slachtoffers van ongevallen rekenen op donoren.

Daarom organiseert het Rode Kruis voor de bloedinzameling van december in de brandweerkazerne van Torhout een speciale oproep aan donoren om bloed te komen geven. “We willen met onze Rode Kruis afdeling Torhout nieuwe én bestaande donoren warm maken om bloed te komen geven”, klinkt het. “We verwennen al onze donoren met heerlijke pannenkoeken tijdens beide bloedinzamelingen in december. Dit kan -naast een leuke babbel – een extra stimulans zijn om bloed te komen geven in december. Want je moet weten dat ook heel wat mensen het eindejaar doorbrengen in het ziekenhuis.”

Je kan de zelftest doen om te weten of je bloed mag geven: www.rodekruis.be/donorzelftest. Bloedinzameling: Woensdag 20 december en woensdag 27 december van 16u tot 20u in de Brandweerkazerne van Torhout, Aartrijkestraat 13 Torhout. Voor info: Rita Dewulf, plaatselijke verantwoordelijke bloedafnames Rode Kruis Torhout, 0475/79 31 91 of dewulf.rita@skynet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier