Blauwvoet Otegem verliest erevoorzitter Dion Lefebvre

Redactie KW

Deze week is de erevoorzitter van Blauwvoet Otegem, Dion Lefebvre, overleden. Hij wordt volgende week zaterdag begraven.

Voetbalclub KV Blauwvoet Otegem is in diepe rouw. Dinsdagavond stierf hun erevoorzitter Dion Lefebvre op 82-jarige leeftijd. Hij werd op 11 mei 1935 in Otegem geboren. Hij was gehuwd met Yvon Vandamme en had twee kinderen.

Dion was in Otegem zeker geen onbekende. Hij was medestichter van de textielfabriek ‘Lefebvre en kinderen’, waar men zakdoeken en handdoeken produceerde. Als zaakvoerder sponsorde hij heel wat verenigingen en evenementen in Otegem. “Hij was zeer geliefd in Otegem en omstreken en liet als mecenas de plaatselijke bevolking en verenigingen meegenieten van zijn zakelijk succes. Bovendien was hij een graag gezien voorzitter van talrijke organisaties en voortrekker van vele evenementen”, vertelt ons Yves Goemaere, bestuurslid van Blauwvoet Otegem waarvan Dion 40 jaar voorzitter was.

Dion was als paardenliefhebber ook lange tijd medeorganisator van de ponykoersen die vroeger georganiseerd werden in Otegem. Hij was ook een tijdje voorzitter van het ‘Syndicaat eigenaars drafsport’. De uitvaartplechtigheid van Dion Lefebvre heeft plaats op zaterdag 19 augustus om 11 uur in de Sint-Amanduskerk in Otegem.

(GVZ – foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier