Blauwe Pluim voor project ‘Huiswerkbegeleiding’ in Hooglede

Nancy Huyghe neemt de trofee namen het Huis van het Kind in ontvangst van Mieke Debergh. (Foto JT) © (Foto JT)
Redactie KW

Open Vld Hooglede-Gits reikte voor de vierde keer de Blauwe Pluim uit. Dit jaar ging de trofee naar de huiswerkbegeleiders verbonden aan het Huis van het Kind.

De Blauwe Pluim wordt uitgereikt aan vrijwilligers met een uitzonderlijke verdienste. Eerder werden de gemachtigde opzichters Rik Beeuwsaert en Paul Ramboer, de Minder Mobielen Centrale en Dirk Verscheure gelauwerd.

“Bijna een jaar geleden is het Huis van het Kind gestart met het project ‘Huiswerkbegeleiding’. Dit project werd opgestart in samenwerking met de basisscholen op het grondgebied Hooglede-Gits en de vzw Auxillia, voor kinderen van het eerste leerjaar tot het zesde leerjaar, vanuit het lokaal Overleg Huis van het Kind”, aldus Mieke Debergh. “Het ‘leren leren’ is een opdracht van de school, maar sommige kinderen hebben er baat bij om hierin extra ondersteund te worden na schooltijd. Het Huis van het Kind is op zoek gegaan naar vrijwilligers die zich voor dit project wilden inzetten. Ondertussen beschikt het Huis van het Kind over zeven vrijwilligers: Chantal Ghekiere, Erna Vallaey, Guido Leyn, Geert Deceuninck, Rik Callens, Ludwine Bekemans en Johan Afschrift, die samen elf kinderen begeleiden. Deze vrijwilligers stellen zich één à twee uur per week beschikbaar.”

Nieuwe vrijwilligers

Nog steeds is het Huis van het Kind op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er zijn geen diplomavereisten en indien nodig is er een onkostenvergoeding. Momenteel staan er twee kinderen op de wachtlijst.

Wie interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan in dit project, kan zich aanmelden in het Huis van het Kind of een mail sturen naar nancy.huyghe@hooglede.be.

Alle momenten van huiswerkbegeleiding worden georganiseerd in het Huis van het Kind, Bruggestraat 6 in Hooglede.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier