Blankenbergse Zeereddingsdienst weer klaar voor actie

Redactie KW

Na zes maanden op inactief is de ‘Straffe Hendrik’ weer klaar voor actie. De gulle donateurs die op eigen initiatief geld inzamelden voor de VBZR mochten zaterdag als eersten mee aan boord.

Door motorpech was de Straffe Hendrik ruim zes maanden buiten dienst. Dankzij de inspanningen van enkele gulle privésponsors, kon de motor echter vervangen worden en is de reddingsboot nu weer helemaal klaar voor actie. En om hen nog eens persoonlijk te bedanken, nam de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) hen zaterdagnamiddag mee voor een tochtje op zee. Het was meteen ook de laatste testvaart van de Straffe Hendrik.

“Bijzonder lovenswaardig wat deze mannen doen, eigenlijk is het schandalig dat de VBZR geen enkele overheidssteun ontvangt”, zegt Pauline Bisschop, die samen met haar buurman Willy Gilden wenteltrapjes raapte op het strand en die per zakje voor vier euro verkocht. “Op een van die strandwandelingen schoot het op een keer door mijn hoofd dat ik weleens van een golfbreker in het water kon vallen. Dus toen dacht ik: waarom die schelpjes – ook wel ‘geluksbrengers van de zee genoemd – niet verkopen ten voordele van de VBZR? Die draait volledig op de inzet van vrijwilligers, en die mensen staan dag en nacht paraat.”

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier