Blankenberge: "Wat zou mijn papa trots geweest zijn"

21/01/16 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Ze staat niet graag in de schijnwerpers, maar de spelers en het bestuur van Basket Blankenberge vonden dat de vrouw-met-het-gouden-hart meer dan een pluim verdiende. Haar jarenlange inzet voor de misschien wel grootste sportvereniging van de badstad wordt gewaardeerd en dat zal Rita Nefors (59) geweten hebben. "Ik had nooit van de Krak-titel durven dromen", straalt ze. "Daarom wil ik de sportdienst, bestuursleden en trainers bedanken. Alsook wijlen mijn papa Roger. Door hem ben ik geworden wie ik ben..."

Rita Nefors was negen, toen ze met basket begon. Tot in 1981 stond ze zelf op het veld, tot ze zich te oud voelde naast haar teamgenoten. En ze legde zichzelf enkele jaren rust op. Maar loslaten ging niet, want al snel keerde ze terug naar het basketbalveld, deze keer als scheidsrechter. Vijf jaar lang moest ze verwijten slikken, tot ze besliste dat het genoeg geweest was. Sindsdien zet Rita zich vrijwillig in door onder andere de cafetaria uit te baten. "Ik maakte het huidige Basket Blankenberge nog mee als Fantasia en zelfs nog onder Berghmans", blikt ze terug.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!