Blankenberge lanceert nieuwe stadswebsite

Naast het e-loket van de stad is op de nieuwe website ook de producten- en dienstencatalogus IPDC van de Vlaamse overheid terug te vinden. © WK
Redactie KW

Stad Blankenberge pakte in januari al uit met een gloednieuwe toeristische website en nu is ook de nieuwe, eengemaakte website van stad en OCMW operationeel.

Blankenberge anticipeert zo op de geplande inkanteling waarbij de OCMW’s vanaf januari opgaan in de gemeenten. “Anderzijds is dit ook het sluitstuk van onze vernieuwde huisstijl en communicatie-aanpak. De stadswebsite was de allerlaatste plek waar tot dinsdagmorgen nog het oude logo te zien was”, zegt schepen van Toerisme Philip Konings (Open VLD).

Partijgenoot Björn Prasse, OCMW-voorzitter en ICT-schepen in Blankenberge, is opgetogen met het resultaat. “Onze nieuwe webstek biedt een frisse, eigentijdse aanblik en is ook veel gebruiksvriendelijker dan de oude. De belangrijkste functie, die op het startscherm dus ook centraal staat, is de zoekbalk die je in de kortste keren bij het antwoord op je vraag brengt. Een soort Google inside the website.”

De nieuwe website kostte de stad net geen 90.000 euro. “De ontwikkeling werd net geen jaar geleden toegewezen, vandaag staat ze online. De afgelopen jaren zijn zo in de hele werking van de stad al belangrijke stappen vooruitgezet op het vlak van IT”, aldus nog Björn Prasse.

Naast het e-loket van de stad is op de nieuwe website ook de producten- en dienstencatalogus IPDC van de Vlaamse overheid terug te vinden.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier