BK Mountainbike Westouter: organisatie enthousiast, horeca-uitbater misnoegd

Redactie KW

Sinds woensdag vindt het BK Mountainbike op en rond de Rodeberg plaats. Daardoor is bijna alle verkeer in de omgeving verboden en is de mountainbiker koning. Maar niet iedereen is daar laaiend enthousiast over…

Vooral horeca-uitbaters ondervinden hinder van het BK Mountainbike. Rik Steppe van Het Narrenschip in Westouteruitte zijn ongenoegen op een duidelijke manier: “Gesloten wegens een straatsgreep” staat te lezen op een bord voor zijn zaak.

Vijf dagen ophokplicht voor de bewoners van de Rodeberg wegens het mountainbikevirus dat werd binnengehaald door de gemeente Heuvelland. Het zal wel heel gevaarlijk zijn, want het heeft reeds de geest van het agentschap Natuur en Bos aangetast”, klinkt het bij Rik Steppe.

“Tevreden man”

BK Mountainbike Westouter: organisatie enthousiast, horeca-uitbater misnoegd

Organisator Rik Debeaussart blikt nochtans terug op een geslaagd evenement. Hij krijgt van iedereen veel lof over het prachtige parcours dat op en rond de Rodeberg werd uitgetekend. Dit weekend kwamen er dan ook veel toeschouwers, dit in schril contrast met vorige edities die in Wallonië plaatsvonden.

De UCI kwam ook al een kijkje nemen en gaf eveneens een positief rapport. Het ziet er dus hoopvol uit voor de toekomst.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier