Bite Back voert opnieuw actie tegen dolfinarium van Boudewijn Seapark

© BELGA
Redactie KW

Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft zondagnamiddag haar maandelijkse protestactie tegen het dolfinarium in Boudewijn Seapark gehouden. De bijna 50 actievoerders maken zich zorgen over de te krappe huisvesting in het Brugse dolfinarium.

Recent werd in Boudewijn Seapark een dolfijn geboren. Ook in juli mocht het dolfinarium al de geboorte van een nieuw kalfje aankondigen. “Wij maken ons zorgen over de densiteit. Het aantal dolfijnen in het al krappe bassin is opgelopen van zeven naar negen”, aldus Benjamin Loison van Bite Back. Binnenkort zou het dolfinarium bovendien gerenoveerd worden. Bite Back vreest dat dergelijke werken extra stress zullen veroorzaken bij de dieren.

Elke maand voert Bite Back actie aan de poorten van Boudewijn Seapark. Vorige maand kwam ook Chris Dusauchoit de actie steunen. Op die manier willen ze de problematiek onder de aandacht blijven houden. De definitieve sluiting van het dolfinarium blijft het uiteindelijk doel van Bite Back. “Dit is het laatste dolfinarium in België, dat in Antwerpen is al sinds 1999 dicht. Het is een derderangsdolfinarium, vergeleken met de rest van Europa. Dit is geen dierentuin, maar een veredeld circus”, besluit Benjamin Loison.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier