Bissegemnaar Tim Lagae wint goud op BK bowlen

(GF)
Redactie KW

“Bowlen is louter een hobby”, zegt de priester in spe. Maar dan wel een hobby waar de 21-jarige Bissegemnaar van Bowlingclub Pottelberg erg goed in is.

“Tijdens de finale heb ik een tikkeltje geluk gehad”, blikt Tim terug. “We waren met vier om het kampioenschap te spelen. De bedoeling was dat we elk één tegen één een halve finale zouden spelen. De twee winnaars speelden dan de finale. Mijn tegenstander voor de halve finale is niet komen opdagen. Ik zat dus automatisch in de finale.”

Tim was bijzonder zenuwachtig, maar heeft de zenuwen kunnen bedwingen. “Het was erop of eronder, titel of geen titel. Tijdens de finale heb ik dan ook niet mijn beste spel gespeeld, maar wel voldoende om te winnen. Zowel voor mij als de club was het een fantastisch BK. Ook clubgenoot Marc Clarysse is kampioen geworden, weliswaar in trio.”

Voor Tim smaakt de titel naar meer. “Nu wil ik echt verdergaan. Dat betekent meer kampioenschappen spelen en ook tornooien waar ik geld mee kan verdienen. Ik voel dat ik in de juiste flow zit. Volgend jaar ga ik alvast mijn Belgische titel verdedigen.”

(NVH-GF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 30 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier