Bissegem zomert met nieuwe reus Bertrand

Bissegem Zomert komt tot stand dankzij verschillende verenigingen: Carlos Debucquoy (Reuzengilde), Linda Robensyn (Reuzengilde), Frieda Dujardyn (Reuzengilde), Guido Deleu (Mijnheer Jules), Bart Holvoet (Sproete), Lydie Putman (Stefnie), Karel Lietaert (Loetepoepe), Stephanie Demeyer (Bissegem Feest), Freddy D'Hondt (Reuzengilde), Saskia Soete (Bissegem Feest) en Philippe Verschaete (Reuzengilde). © EDB
Redactie KW

Tijdens het weekend van 7 tot 9 juli is er feest in Bissegem naar aanleiding van de geboorte van de nieuwe reus Bertrand.

De vrijdagnamiddag start het hele gebeuren met een seniorennamiddag met koffietafel en gebak en een optreden door Clown Rocky. ‘s Avonds om 19 uur start het geboortefeest van reus Bertrand. “Om de geboorte na het optreden van ‘Die Lustigen Freunde’ in te leiden deden we beroep op enkele huidige spelers en een voormalige acteur van Toneelgroep Edelweiss uit Bissegem”, stelt Philippe Verschaete. Philippe schreef een stuk met daarin de vroegere dorpsfiguren zoals ‘Mijnheer Jules’, ‘Loetepoepe’, ‘Sproete’ en zijn vrouw ‘Stefnie’. Via een komische kijk op de actualiteit, die ook altijd in dorpskrant ‘Minneke’ te lezen zijn, kondigen zij de geboorte van Reus Bertrand aan.

Feest

Na de geboorte, de inschrijving in het bevolkingsregister en de doop van Reus Bertrand staan er nog een happy hour van één uur gratis frietjes en pintjes, dj Lootje en een optreden van Les Folles de Gand op het programma. Op zaterdag neemt ‘Bissegem Feest’ de organisatie van het feest over met een muziekfestival die om 19 uur start. “Hier mogen we optredens verwachten van Dj Lootje, Get Ready en Raf van Brussel“, stelt Stephanie Demeyer van Bissegem Feest. De zondag wordt een dag voor het hele gezin met een aperitiefconcert van Crescendo’s Streetband, de bekendmaking van de winnaars van de wandelzoektocht en een eetfestijn met stoofvlees met frietjes.

(EDB – foto EDB)

Kaarten voor de koffietafel op vrijdag 7 juli aan 5 euro , voor het muziekfestival op zaterdag 8 juli aan 10 euro en voor de maaltijd op zondag aan 15 euro zijn verkrijgbaar in wijkteam De Vlaskapelle in de Hendrik Dewildestraat in Bissegem, 056 24 45 00 of via www.bissegemzomert.be . Voor het muziekfestival betaal je aan de deur 15 euro.