Bisschop Jozef De Kesel roept omstreden priester terug uit Brazilië

Redactie KW

Monseigneur Jozef De Kesel heeft beslist om de priester waartegen twee klachten over seksueel waren ingediend, terug te roepen uit Brazilië.


De bal ging vorige week aan het rollen toen bleek dat een priester uit Brugge in opspraak was gekomen voor een zaak rond seksueel misbruik met minderjarigen. De feiten situeren zich in de jaren tachtig, maar de klachten liepen pas in 2011 binnen. Toen werd de priester al een eerste keer teruggeroepen uit Brazilië waar hij sinds het begin van de jaren negentig werkzaam was. Het parket oordeelde echter dat de feiten verjaard waren en gaf de priester de toestemming om terug te keren. Het bisdom, die de priester ook al had geconfronteerd met de aanklacht, volgde die beslissing. Brazilië werd wel ingelicht over zijn komst.

Maar na de hetze van vorige week, en het raadplegen van deskundigen, beslist bisschop De Kesel nu om de priester alsnog terug te roepen. Het Opvangpunt voor klachten van seksueel misbruik wil hem zo snel mogelijk horen in het kader van die klachten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier