Birgen Olivier gekroond tot nieuwe stadsnar in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Rodenbach Carnaval is aan de 33ste editie toe, dat is een jubileumeditie in carnavalmiddens. Voor de gelegenheid werd er een stadsnar aangesteld. Die eer gaat naar Birgen Olivier, hij krijgt de titel voor het leven.

Rodenbach Carnaval vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 19 maart. Dit jaar staat de 33ste editie op het programma, dat is een veelvoud van het magische getal elf en dus een jubileumjaar. Op vrijdagavond is er in de tent op het Polenplein allereerst de verkiezing van Prins Alexander XXXIII met twee kandidaten: Arjan Parmentier voor ‘t Motje en Dimitri Hinnion voor De Daffy’s.

Op zaterdagnamiddag is er kindercarnaval en ‘s avonds is er al de vierde editie van de Holebi Regenboogprins van België. Er zijn twee kandidaten ingeschreven, waaronder zelfs voor het eerst een vrouwelijke kandidate met Tamara De Waele. Op zondag 19 maart tot slot is er de stoet door de centrumstraten van Roeselare.

Nieuw is de aanstelling van Birgen Olivier als stadsnar van Roeselare, hij zal op de officiële aangelegenheden in Roeselare present tekenen. “Ik ben opgegroeid met het carnaval en droomde ervan om ooit verkozen te worden tot Prins Alexander. Helaas is het er nooit van gekomen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ze me plots kwamen vragen om stadsnar te worden. Ik zie het alvast heel erg zitten”, aldus Birgen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier