Biobakkerij De Trog wint Factory of the Future Award

Redactie KW

De ambachtelijke biobakkerij De Trogheeft de Factory of the Future Award van FEVIA Vlaanderen gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt aan bedrijven die werken aan toekomstgerichte productiemethodes

De bakkerij werkte de voorbije jaren samen met Flanders’ FOOD, het innovatieplatform voor de Vlaamse voedingsindustrie, en investeerde in robotica en zelf-ontwikkelde smartglasses met augmented reality. Het wordt nu beloond voor die inspanningen met de Factory of the Future Award.

Biobakkerij De Trog groeide de voorbije jaren uit van een kleine bakkerij naar een bedrijf met een productiesite van meer dan 6.000 vierkante meter en een omzet van 15 miljoen euro. De omzet werd de voorbije vier jaar verdubbeld en ook het aantal werknemers is intussen dubbel zo groot geworden. Om die groei te kunnen maken heeft het bedrijf sterk geïnvesteerd in innovatie en automatisering. Daarnaast worden er ook regelmatig opleidingen voorzien voor de werknemers en worden die werknemers actief betrokken bij het dagdagelijkse bestuur van het bedrijf.

“Met deze dubbele aanpak is Biobakkerij De Trog klaar om de uitdagingen van de vierde industriële revolutie aan te gaan. FEVIA Vlaanderen en Flanders’ FOOD feliciteren Biobakkerij De Trog dan ook met een verdiende Factory of the Future award”, schrijft FEVIA op zijn website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier