Binnenzwembad van Izegem grondig vernieuwd

Een deel van het zwembadteam van Izegem. Boven v.l.n.r. Pieter Vanhaecke, Kjell Vandaele, Davy Grymonprez, Sybren Baelde, Lieven Willaert en Gunther Couckuyt. Onderaan: Sofie Claeys, Siobhan Vergauwen, Kurt Grymonprez, Ronald Verbeke en Hannes Callebaut. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Het binnenzwembad van Izegem heeft een flink vernieuwd jasje. Met de renovatie is een investering van om en bij de 200.000 euro gemoeid.

Van 15 augustus tot en met 4 oktober stond het binnenzwembad van Izegem, dat van de jaren zeventig dateert, in de steigers. “We hebben een erg grondige renovatie uitgevoerd”, legt sportschepen Kurt Grymonprez (SP.A) uit. “Die was nodig, want het zwembad vertoonde flink wat slijtage en er waren tal van lekken.”

Tijdens de renovatie werd het verkleinen van de ecologische voetafdruk als maatstaf gehanteerd. “En daar zijn we best wel in geslaagd, mogen we zeggen. Zo plaatsten we een zonneboiler voor de productie van warm water voor het sanitair en ook de omlooppompen in de machinekamer werden vernieuwd door automatische exemplaren.”

Ledverlichting

Verder werd ook het betonrot aan de onderwaterverlichting aangepakt en de verlichting werd door ledlampen vervangen. “We hebben ook een nieuwe trap en platform aan de glijbaan geplaatst en alle kapotte vloer- en wandtegels in en rond het zwembad zijn vervangen en opnieuw gevoegd.”

Het zwembadpersoneel herschilderde deze zomer dan weer eigenhandig de gezamenlijke omkleedruimtes en herstelde kleine mankementen aan de individuele omkleedcabines.

Met de renovatie is een investering van ongeveer 200.000 euro gemoeid. “We kregen van de provincie een subsidie van 50.000 euro, de overige 150.000 euro komt van Farys, in samenwerking met de stad Izegem.”

Om de vele gebruikers van het binnenzwembad tegemoet te komen, worden alle abonnementen met een maand verlengd. Jaarlijks krijgt het Izegemse zwembad ongeveer 130.000 mensen over de vloer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier