BinckBank Tour doorkruist West-Vlaanderen naar Ardooie

Redactie KW

De BinckBank Tour doorkruist op donderdag, 16 augustus onze provincie. Voor Ardooie blijft dit wielerevenement een sportieve hoogdag. Ardooie heeft de traditie om als gastheer op te treden voor dit sportief evenement. Het wordt een wielerhoogdag met aankomst in de Stationsstraat.

Als de renners in de Stationsstraat hun bijna traditioneel spurtje plaatsen, hebben zij de derde rit achter de rug. Deze rit start in Blankenberge. Na circa 135 kilometer wedstrijd komen ze via Lichtervelde binnen op het grondgebied van deelgemeente Koolskamp. Dit moet even voor 15.30 uur zijn. Dan hebben ze nog vijftig kilometer te fietsen. De rit verloopt via de Lichterveldsestraat en de Tieltsestraat. Dan is er een stukje Pittem langs de Brugsesteenweg tot aan de Meulebeeksestraat. Via de Oostlaan komt men via de Beverensestraat naar de Markt en de Stationstraat. Er is een eerste doortocht om dan via de Melkerijstraat en de Hogeschuurstraat in de Pittemsestraat te komen. Zo komt men weer op het lokaal circuit met een tweede passage aan de aankomst en dan is er nog één ronde te gaan. Dan is men 184 kilometer ver en zou de klok op 16.30 uur moeten staan. Eddy Planckaert is dit jaar de vaste gastheer tijdens elke rit van deze ronde.

Hou er rekening mee dat vanaf de middag een deel van het centrum wordt afgesloten voor het verkeer en er is langs de omloop en in een aantal omliggende straten parkeerverbod. Tot 14.00 uur kun je ook deelnemen aan de Tour pronostiek van de Ardooise perskring. Dit kan online op www.perskringardooie.be of je haalt een formulier in de Groene Dreve, Mgr Roeselnsstraat 6.

(Jan Maeseele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier