Bijna 5.000 lopers voor Wings for Life in Ieper

Eindcijfers zijn er nog niet, maar in Ieper verschenen alvast bijna 5.000 sportievelingen aan de start. © Foto EF
Redactie KW

Wereldwijd liepen ruim 100.000 mensen mee voor het goede doel: het onderzoek naar ruggenmergletsel. In Ieper waren er bijna 5.000 deelnemers.

De lopers van ‘Wings for Life’ moeten een voorsprong behouden op een rijdende finishlijn. Wie door die catcher car wordt ingehaald, moet stoppen met lopen. Iets na zessen waren alle lopers in Ieper binnen.

Wouter Decock liep 61 kilometer in Roemenië

De winnaar van vorig jaar, ultraloper Wouter Decock uit Koekelare, mocht naar vaste gewoonte het land kiezen waar hij dit jaar wilde deelnemen. Hij koos voor Roemenië en werd daar de winnaar met bijna 61 kilometer. De winnares van vorig jaar, Nele Louwagie, koos voor Australië.

De opbrengst van het evenement gaat integraal naar de Wings For Life Foundation, voor het onderzoek naar ruggenmergletsels. “Voor exacte cijfers is het nog te vroeg”, zegt persverantwoordelijke Lisa Van de Velde. “Het blijft afwachten hoe de eindbalans zal zijn.”

Met meer dan 100.000 lopers op 35 locaties wereldwijd was het evenement alvast een groot succes. De Belgische ambassadeurs Marc Herremans en Joël Roelants supporterden vanop de zijlijn en namen zelf ook deel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier