Bij 10.000 likes gaan collega's samenwonen

11/04/17 om 09:22 - Bijgewerkt om 10:32

Bij 10.000 likes op Facebook gaan collega's Delphine (21) en Brecht (21) een maand samenwonen. Dat is de deal binnen de Brugse slagerij Maertens. "Ze zijn voor elkaar gemaakt en wij willen hen dat doen inzien", zegt hun bazin.

Bij 10.000 likes gaan collega's samenwonen

Delphine Dekeyzer en Brecht Carrebrouck zijn al jaren beste vrienden. © MV

Dat blind trouwen soms succesvol kan zijn bewees het VTM-programma Blind Getrouwd al. Maar nu wordt ook de sociale media al aangesproken om tortelduifjes bij elkaar te krijgen. De bazin van de bekende Brugse slagerij Maertens in de wijk Kristus-Koning wil op die manier twee van haar werknemers aan elkaar koppelen. "Ze zijn perfect voor elkaar, alleen willen ze dat zelf precies nog niet inzien", zegt Lore Huyghebaert (27). En dus werd de online groepsdruk aangesproken. Lore maakte een pagina aan op Facebook en mikt daarmee op 10.000 duimpjes omhoog. Want eens ze dat behaalt, zullen de twee tortelduifjes - die zichzelf dus niet op die manier zien - het een amoureuze kans geven. Meer nog: bij 10.000 likes gaan de twee een maand samenwonen. "Dat wordt geen evidentie, want we wonen nog allebei thuis", klinkt het.

Jeugdliefde

Delphine Dekeyzer (21) uit Torhout en Brecht Carrebrouck (21) uit Sijsele kennen elkaar al van op school. Ondertussen werken ze drie jaar samen in de slagerij in de Leopold I-laan. Dat Brecht in het verleden al een boontje voor Delphine had, heeft hij nooit verborgen. Maar zij hield de boot af tot hij het ook effectief voor bekeken hield. "Ik heb me er ondertussen wel over gezet", zegt Brecht. "Gemakkelijk was dat uiteraard niet, want ik zag haar zowat elke dag. Op het werk en daarnaast. Maar we zijn goeie vrienden en dat wou ik ook niet kwijt spelen. Misschien kan dit initiatief mij nu wel helpen om mijn jeugdliefde te bemachtigen." (lacht)

Perfecte koppel

De twee zijn al jaren beste vrienden en volgens iedereen die hen kent gemaakt voor elkaar. Ze gingen dan ook snel akkoord met de weddenschap. "Wij doen eigenlijk alles samen, maar we zijn geen koppel", zegt Delphine. "We hebben hetzelfde karakter en dezelfde interesses. Maar het is voorlopig echt puur vriendschappelijk. Op papier zouden wij het perfecte koppel zijn. En dat mogen we ook meermaals aanhoren. Iedereen zegt dat wat we zoeken eigenlijk vlak voor onze neus staat. Maar we kennen elkaar echt al lang en enorm goed en ik ben voorlopig echt niet verliefd. Als dit initiatief lukt, ben ik wel bereid om mijn best te doen en het een kans te geven. Ik zal natuurlijk moeilijk anders kunnen, hé." (lacht)

Nog hele weg te gaan

Volgens de collega's hebben de twee gewoon een klein duwtje in de rug nodig. "Als ze mekaar drie dagen niet zouden zien, zouden ze mekaar direct opbellen", zegt bazin Lore. "Ze kunnen hier acht uur samen werken en nog een uur in de auto gaan babbelen. Ze zijn echt voor elkaar gemaakt. En we willen hen dat op deze manier doen inzien." De bewuste pagina "Blind gekoppeld Brecht en Delphine" haalde dinsdagmorgen op Facebook al meer dan 3.000 likes. "Ze hebben dus wel nog een hele weg te gaan", zegt Delphine. "Voorlopig ben ik er dan ook nog gerust in. (lacht) Al vind ik het wel spannend om te zien hoe het online een eigen leven gaat leiden. Van zodra ze in de buurt van die 10.000 duimpjes zouden komen, zullen de zenuwen bij mij toch wel stijgen."

Flyers uitdelen

De twee wonen momenteel nog allebei thuis. De praktische kant van dat samenwonen moet dus nog besproken worden. "We hebben het er wel al over gehad", zegt Brecht. "En we zouden samen op reis kunnen gaan. Ofwel gaan we een week bij mijn ouders wonen en een week bij die van Delphine. We kennen die toch al en ze zouden daar volgens mij niet veel problemen van maken." Terwijl het koppeltje in spe de praktische kant probeert te regelen, doet bazin Lore er alles aan om haar doel te bereiken. "We gaan flyers voor onze klanten en leveranciers maken", zegt ze. "Die twee moeten echt samen komen. En daar wil ik zelf ook echt heel hard mijn best doen."

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!