Biertjes proeven op Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem

Enkele duizenden bezoekers lieten zich het lekkere gerstenat smaken. © GV
Redactie KW

Op het Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem presenteren 39 brouwerijen hun biertjes. Veertien van hen zijn voor het eerst op het festival te gast.

Zondag opende in het centrum van Zwevegem het Internationaal Streekbierenfestival. Enkele duizenden bezoekers lieten er zich het lekkere gerstenat smaken. In totaal zijn er zo’n 180 verschillende bieren te drinken. Die komen van 39 brouwerijen, waarvan er 14 voor het eerst deelnemen.”Ik denk hierbij aan Inglorius Brew Stars, Belgian Beetles Beer, Brouwerij De Meester, Brouwerij Maenhout, De Circusbrouwerij, Brouwerij Craeynest, De Biermaekers, Brouwerij De Sater, Dikke Jan en Brasserie Les 3 Fourquets. Verder kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals Mongozo, Butcher’s Tears en Klein Duimpje uit Nederland en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland verwelkomen”, vertelt Yvan Devlaeminck van het organiserende Flanders Events.

Daarnaast zijn er ook een aantal biertjes dat voor het eerst aan het publiek zal voorgesteld worden. “Bij tal van brouwerijen zijn primeurs te vinden zoals Goedendag Donker van Brouwerij Toye of de nieuwe Wittekerke Wild van Brouwerij De Brabandere, de Gouden Carolus Indulgence van Brouwerij Het Anker of een Triporteur Bling Bling van BOM Brewery. En zo zijn er nog wel enkele op te noemen.”

Naast het proeven van biertjes zijn er ook muzikale optredens en kunnen kinderen terecht in het kinderdorp. Het festival is ook nog maandag open van 13 tot 23.30 uur.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier