Biermuseum van Brugge nu ook vlot te bezoeken door doven

21/09/16 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:40

Bezoekers van het museum vlabij de Markt krijgen bij het binnenkomen een iPad Mini met hoofdtelefoon.

Biermuseum van Brugge nu ook vlot te bezoeken door doven

Op het menu konden ze tot nu toe kiezen uit tien talen maar daar is nu nog een elfde specifieke taal aan toegevoegd: een VGT-tour (Vlaamse gebarentaal) speciaal ontwikkeld voor doven en/of slechthorenden.

De gewone informatie bestaat uit tekst-, audio-, foto- of filmmateriaal. Natuurlijk kunnen doven die geschreven teksten wel lezen, maar niet in hun moedertaal VGT. In gebarentaal kunnen doven niet alleen makkelijker en sneller informatie opvragen, het is vooral een veel aangenamere en meer ontspannende beleving. Bij elk item in het biermuseum staat vanaf nu dus een korte film, waar een 'acteur-vertaler' meer uitleg geeft over het onderwerp in kwestie. Dat kan gaan van 'de geschiedenis van bier' tot 'vrouwen en bier', 'food pairing', 'de trappisten- en abdijbieren', etc. De ingebruikname vanaf vrijdag is ook symbolisch: op zaterdag 24 september is het Internationale Werelddovendag.

(MDW)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!