Bezwaar van korpschef Middelkerke tegen collegebeslissing niet ontvankelijk

16/06/17 om 17:16 - Bijgewerkt op 21/06/17 om 13:16

In februari 2017 heeft de korpschef van de lokale politiezone Middelkerke beroep aangetekend tegen een beslissing van het schepencollege tot het verlenen van een vergunning voor 5 parkeerplaatsen in de Priorijlaan langs beide kanten van een bekende horecazaak in Westende-bad.

Bezwaar van korpschef Middelkerke tegen collegebeslissing niet ontvankelijk

Korpschef Joos Duchi. © (Foto MF)

"Nochtans kadert deze beslissing binnen een situatie die reeds meer dan 30 jaar lang bestaat over verschillende legislaturen en korpschefs heen. Bovendien werd er tijdens het beslissingsmoment geopteerd om het aantal parkeerplaatsen te verminderen van 7 plaatsen naar 5. De vergunning zal ook maar beperkt geldig zijn in tijd, namelijk drie jaar vermits het RUP Rauschenbergplein in de nabije toekomst wordt herzien", zegt burgemeester Janna Rommel-Opstaele.

"De motivatie vanuit het schepencollege om de vergunning toch uit te reiken, kadert dan ook binnen de regularisatie van een bestaande situatie. De korpschef daarentegen argumenteerde dat de veiligheid in het gedrang komt omdat voetgangers de openbare weg moeten gebruiken indien ze willen passeren. Maar het college besliste echter om bij de vergunning een voetpadzone van 1,5 meter te voorzien zodat de veiligheid van de voetgangers wordt gewaarborgd. De eigenaar heeft zelfs privégrond moeten afstaan voor een gemeenschapsdoel, namelijk de creatie van een voetpad in het kader van het algemeen belang. Gedurende de volledige periode zijn er bovendien geen klachten van privépersonen geregistreerd in verband met de bestaande situatie", klinkt het.

"De vergunning zal maar beperkt geldig zijn in tijd", aldus de burgemeester.

"De vergunning zal maar beperkt geldig zijn in tijd", aldus de burgemeester. © MF

"De bestendige deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft nu in beroep beslist dat de klacht van de korpschef van de lokale politie niet ontvankelijk is, omdat de korpschef niet de bevoegdheid had om dit bezwaar in te dienen tegen de beslissing van het schepencollege", aldus de burgemeester van Middelkerke.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!