Bezoekersaantal Amerikaanse begraafplaats stijgt spectaculair

Sinds het bezoek van Obama ziet Chris Sims de belangstelling voor de Amerikaanse begraafplaats alleen maar toenemen. (Foto HDV)
Redactie KW

Op het Flanders Field American Cemetery worden zeshonderd zitplaatsen voorzien voor de herdenking van de gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog, maar Chris Sims verwacht heel wat meer volk op Memorial Day aanstaande zondag.

Na het bezoek van president Obama aan de Amerikaanse begraafplaats is het aantal bezoekers spectaculair gestegen. “Vroeger mochten we jaarlijks 5.000 à 6.000 bezoekers verwelkomen. In april alleen al telden we liefst 4.000 bezoekers”, vertelt Chris Sims, assistent op de begraafplaats.

Volgens Chris Sims zijn voornamelijk de weekends topdagen. “Maar ook tijdens de week mogen we een paar honderd bezoekers verwelkomen”, vertelt hij nog. “Veel mensen wisten niets af van het bestaan van de Amerikaanse begraafplaats in Waregem, tot Obama een bezoek bracht aan de stad.”

Ook op Memorial Day aanstaande zondag verwacht Chris Sims veel volk. “Het wordt een overrompeling”, klinkt het. “Zeshonderd zitplaatsen is het maximum aantal dat we kunnen voorzien. We kunnen mensen moeilijk achter de Memorial Chapel laten plaatsnemen, want dan zien ze niets van de plechtigheid. Iedereen is die dag trouwens van harte welkom.”

Praktisch: Memorial Day op het Flanders Field American Cemetery op zondag 25 mei om 15 uur.

Meer hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier